• Tilfredshedsgaranti
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Hvad er glans i maling, og hvilken glans skal du vælge?

Hvad er glans, og hvorfor er valget af glans i maling vigtigt? Det får du svaret på her, ligesom du også får gode råd til, hvilken glans maling du bør vælge til maling i et bestemt rum i dit hjem.

Har du nogensinde lagt mærke til, at noget maling har et meget skinnende udtryk, mens andet maling er mere mat og ikke har det samme skinennende udseende? Hvis du har undret dig over dette, så er du ikke den første.

Forskellen i malings udseende har nemlig at gøre med den såkaldte glans i maling, hvilket er en vigtig ting at kende til, når man enten selv skal male eller får et professionelt malerfima til at udføre en maleropgave for sig.

Hvilken glans maling du vælger har stor betydning for udseendet.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Hvad er glans i maling?

Glans er en generel beskrivelse af, hvor stort indholdet af lak er i en maling. Når du skal huske på, hvad glans er, kan du tænke på det som, hvor meget malingens overflade skinner – det er nemlig lakken, der skaber dette skin.

Graden af glans i maling måles på en skala fra 3-90. Jo højere tal, jo højere er indholdet af lak i malingen. En glans 10 maling har f.eks. 10 % lak, mens en glans 60 maling indeholder 60 % lak. Når en maling har lav glans, f.eks. 3-10, så kaldes den for mat, mens en maling med høj glans kaldes for blank.

Hvilken glans maling skal du vælge?

Hvad end du selv skal male, eller du får professionelle malere til at klare opgaven for dig, så er det uden tvivl vigtigt, at du vælger den rette glans.

Hvilken glans du skal vælge afhænger af, hvilket rum der skal males i. Der er f.eks. stor forskel på, hvilken glans man bruger i værelser, i køkkenet eller på badeværelset, f.eks. på grund af fugt og behov rengøring af vægge. Der er også forskel på om der skal males på vægge, i loftet eller på træværk, som vinduer og fodlister.

Her er en oversigt over, hvilken glans maling du bør vælge til dine rum. Brug den som tommelfingerregel eller tag en snak med os om dit valg af maling og glans:

  • Stue, gang og værelser: glans 5-10
  • Badeværelse: glans 25 eller 50 (kræver vådrumsmaling pga. fugt i rummet)
  • Køkken: glans 10-25 (pga. fugt og behov for aftørring af vægge)
  • Lofter: glans 3-5 (badeværelsesloft kræver min. glans 25)

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til, hvilken glans maling du bør vælge

Hos MalerKanonen har vi mange års erfaring med professionelt malerarbejde til private og virksomheder. Vi har hjulpet kunder i hele landet med små og store maleropgaver – og derfor også hjulpet dem til at forstå, hvilken glans de bør vælge.

Er du i tvivl om, hvilken glans maling du skal vælge til dine rum, hjælper vi dig gerne, så du træffer den rette beslutning. Og har du brug for professionelle malere, kan vi også hjælpe dig. I første omgang kan du få et gratis tilbud på malerarbejde til dit behov.